“Денег нет, но вы держитесь”

Військовослужбовці РФ, які брали участь у війні проти України та отримали поранення, претендували на одноразову виплату від путіна у розмірі 3 млн рублів (54 тис. доларів) та окреме відшкодування від «Согазу» – страховика Міноборони Наросії. Проте вже у червні розпочалися масові відмови у виплатах, про що розповідають самі військовослужбовці журналістам Moscow times.

Поранені орки скаржаться, що не можуть отримати жодну з обіцяних виплат, якими їх зазивали на фронт.

Як повідомляє видання, контрактник отримав осколкове поранення та контузію ще у перші дні вторгнення в Україну, та лікарі відмовилися фіксувати травми окупанта.

«Достали з ноги уламок. Я мав бути госпіталізований, але натомість мені поставили крапельницю на годину, посадили у вантажівку і знову відправили на фронт. Запевняли, що приїду потім у тил, оформлю рапорт та отримаю три мільйони. У результаті в довідці не вказали, що було розірвано м’язи та забули про контузію, написали про пошкодження м’яких тканин і все. За такого пошкодження виплат немає», — заявив наросійський солдат Єгор.

Інший контрактник розповів, що йому теж не вдалося отримати виплату, хоча його поранення було ще серйознішим — уламок в голові.

«Не зміг вибратися із передової, не зміг звернутися до лікарів вчасно, у перші два дні. Потім було ще пошкодження в руку, вона почала відмовляти. Тільки тоді відправили до військового шпиталю у Воронежі, але довідки про поранення не дали, послалися на якийсь наказ», — заявив він.

Керівник правозахисного проекту «Військовий омбудсмен» Максим Гребенюк повідомив, що таких історій сотні.

Раніше військовослужбовці 11-ї ДШБ із міста Улан-Уде виходили на зв’язок із журналістами та розповідали, що їм не дають можливості звільнитися зі служби. Командування загрожує відправкою до СІЗО. З 78 осіб, які спочатку хотіли поїхати додому, 50 людей передумали після тиску командування, а решту зараз тримають у замкнутих підвалах.

Зрештою воно і не дивно, бажаючих віддати безоплатний «долг перед отечеством» стає все менше, адже економити в Мінобороні Наросії вочевидь мають намір за рахунок збільшення кількості двохсотих:

Звісно, прогнозовані втрати 40% рядового складу орків суттєво оптимізують військовий бюджет генерала шойгу, та от бойового духу навряд додадуть. Тож віримо в ЗСУ і в їх обіцянки допомогти Наросії з виплатами трьохсотим оркам, збільшивши відсоток щонайменше до 80ти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.