Чи вірити у брехню – особисте справо кожного, хтось дозволяє собі подібну слабкість усвідомлено, ховаючись за ширмою вигаданої реальності, хтось мимохідь стає жертвою дезінформації, та у російської пропаганди є своя виняткова аудиторія, що вже не здатна відрізнити окрему брехню у цілковитому потоці брехні.

Зрозуміло, що для профілактики остаточної втрати бойового духу російських військових, ворожими медіа і вигадуються історії про виняткові бойові досягнення РОВ, та ось чому в українському медіа-секторі виникає обговорення породжених для своєї пастви фейків – викликає неабияке здивування.

Нещодавно, рашистські недоЗМІ поширили інформацію про те, що війська орків знищили шість пускових установок системи залпового вогню HIMARS виробництва США та 200 боєприпасів до них. Про це запевнював ординців міністр оборони Наросії сергій шойгу.

Та заяви вищого військового керівництва Наросії виявилось не мають нічого спільного ані із здоровим глуздом, ні навіть з натяком на правду.

Проте це повідомивофіційний представник Пентагона Тодд Брессейл назвавши російську заяву неправдивою і додав, що українці застосовують із разючою точністю й ефективністю кожну з високоточних ракетних систем, які США та інші партнери надали їм для захисту від жорстокого злочинного вторгнення росії.

Ще раніше заяву про знищення РСЗВ спростували в Оперативному командуванні «Південь». Командувач ОК «Південь» Андрій Ковальчук в інтерв’ю Tabletmag сказав, що російським окупантам не вдалося знищити жодну ракетну установку HIMARS. 

Росія вже не вперше поширює неправдиві повідомлення про нібито знищення  американських РСЗВ HIMARS. Один із таких фейків спростували в Угрупованні Об’єднаних Сил

Також у міноборони росії раніше заявили про знищення української РСЗВ HIMARS та її «заряджальної машини», але HIMARS не має «заряджальної машини». РСЗВ заряджає сам екіпаж.

Подібні вигадки непоодинокі, – адже згідно зі звітами російського міноборони, ординська армія «знищила» більше літаків, танків, бронемашин та безпілотників, ніж могло бути в України навіть із урахуванням постачання з інших країн, тому правдивість заяв міноборони про знищення української техніки навіть не те щоб викликає сумніви – абсурдна. Попри це, безальтернативність інформаційного пропагандистського впливу позбавила своїх слухачів здатності усвідомлення цього, на відміну, хотілося б вірити, від розвинутого європейського суспільства, здатного аналізувати та виокремлювати деталі навіть серед повідомлень різнополярних інформаційних таборів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.